Zondag 10 december was het dan eindelijk zover dat, na maanden van repeteren, KnA en het jeugdorkest JOU hun kerstconcert, onder grote publieke belangstelling, hebben gegeven in het mooi versierde KNA gebouw. De stoelen stonden klaar

Allereerst werd het inblazen en voorbereiden op het concert, met de onze eigen leden als aandachtige toeschouwers.

Het concert ging vanaf de inloop van het publiek al van start met een non-stop kerstmedley gespeeld door KnA, gearrangeerd door Dick. Tevens was er gelegenheid om loten te kopen voor de loterij met vele mooie prijzen beschikbaar gesteld door de winkeliers van het Amstelplein en Zijdelwaard, waarvoor veel dank.

Om 15.00u begon dan het programma met een kerstverhaal ‘Het bijzondere kerstfeest van vadertje Panov’ voorgelezen door diverse leden van het orkest en afgewisseld met toepasselijke kerstmuziek gespeeld door KnA. Er werd aandachtig geluisterd.

Na de pauze was het de beurt aan het jeugdorkest. Vol enthousiasme werd er gespeeld door de jeugd op de cello, dwarsfluit, saxofoon, gitaar, piano, viool en slagwerk. Door de wat meer ervaren speelsters, Vivienne op cello en Daphne op piano, werd er een menuet gespeeld en een solo op de tenorsax door Jakim. Mooi was dat bij het welbekende lied ‘do re mi’ het publiek massaal heeft meegezongen, wat weer een extra stimulans aan de spelers gaf. Al met al een geslaagd optreden door jullie die pas sinds begin dit jaar samen spelen.

Daarna was het de beurt aan het ensemble olv van Bob Berkemeier. En speelden Yvonne en Ingrid een duet voor dwarsfluit en piano.

Het slot was voor het KnA orkest met speciale kerstarrangementen van Dick, zodat iedereen mee kan spelen, ongeacht het niveau. Zo speelde ons nieuwste lid, die pas sinds 1 maand meespeelt ook mee. Het slotakkoord was het bekende ‘We wish you a merry chrismas’ en werd door het publiek uit volle borst meegezongen.

En toen was er nog de loterij. Vol spanning werd er gehoopt op een mooie prijs van de overvolle prijzentafel. Uiteindelijk zijn de meeste mensen met een mooie prijs naar huis gegaan die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers van winkelcentrum Zijdelwaard en Amstelplein.

De organisatie was in handen van Remmie en werd, via een dankwoord van Wilma namens alle leden, nog even in het zonnetjes gezet.

Al met al een zeer geslaagde middag met zeer veel enthousiast publiek.