Swara uit 6B

Afgelopen dinsdag 21 februari was er de prijsuitreiking van het project op de Kwikstaart. De leerlingen hadden wat vragen gehad over de instrumenten die ze gedemonstreerd hadden gekregen. Het mooiste antwoord op de vraag ‘Welke leeftijd is de beste om te beginnen met lessen voor de klarinet’ was ‘Als je op pensioen bent’.

Swara mocht het orkest dirigeren, wat uiteraard onwennig was maar geholpen door Dick onze dirigent ging het steeds beter en kon ze het uiteindelijk alleen. Zo kon ze meteen haar gewonnen gouden baton gebruiken.

De reactie van Swara:

Hoi, ik ben Swara en ik ben de winnares van de KnA prijsvraag. Ik vond de muzieklessen erg leuk. De mensen die ons les gaven die leerden je veel over de muziek instrumenten die ze spelen, zoals de saxofoon, klarinet, piccolo, dwarsfluit, tuba en hobo. En ze namen ook materialen mee waarmee je kon voelen hoe het voelt als je het instrument bespeelt. Zoals een buisje, stukje rietje van plastic.

Toen ik op de KnA muziekschool aankwam zag ik dat ik de enige was. Dus ik had gewonnen!! Toen kreeg ik mijn prijs en dat was een gouden baton waarmee ik het orkest mocht dirigeren. En ik kreeg een cadeaubon van een bloemist. Ik was heel blij met de prijs en het dirigeren was ook een leuke ervaring.

En bij KnA kun je ook muzieklessen nemen. En als je het instrument ook thuis wil bespelen dan kan dat want bij de KnA kun je een instrument huren. Ik zelf zou graag de dwarsfluit willen bespelen.

Groetjes van Swara 6B