Muzieklessen

Een instrument leren spelen?

Neem les

En word lid van KnA

Je kunt bij KnA les nemen op vele verschillende instrumenten.

De stichting KnA zorgt voor professionele docenten waar je les kunt nemen op het instrument naar keuze. 

 

Wilt u lid worden van het harmonie orkest van KnA of alleen lessen willen volgen of beide, stuur dan een email naar het secretariaat van KnA met uw vraag en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen

kna.secretariaat@gmail.com

Het project is weer opgestart

Middelbare Muziek Meesters

Muziekvereniging KnA startte in 2017 het project Middelbare Muziek Meesters.
Een project om volwassenen te inspireren om een muziekinstrument te leren bespelen of dit opnieuw op te pakken.
Omdat de vorige edities zeer enthousiast ontvangen zijn zijn we dit weer gaan opstarten en is er de mogelijkheid om u in te schrijven voor de nieuwe editie. Dat houdt het volgende in:
KnA biedt de mogelijkheid om, tegen een gereduceerd tarief, gedurende zes maanden lessen te volgen op een instrument naar keuze. Eventueel kan er een instrument van de vereniging worden gehuurd.
Deze proefperiode wordt afgesloten met een concert. U krijgt dan de gelegenheid om,  samen met andere deelnemers aan het project, samen te spelen  met het huidige orkest van KnA.
Op deze manier kunt u ervaren hoe leuk het is om in een orkest te spelen.
Inschrijven voor het project is helaas niet meer mogelijk. Wilt u toch een instrument leren spelen of meespelen in het orkest informeer dan naar de mogelijkheden. Stuur daarvoor een mail naar het secretariaat met uw vraag.

kna.secretariaat@gmail.com

Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

De docenten van stichting KnA

Dwarsfluit

docent:

Judith Glasbeek

Hoorn

docent:

Dick Hesselink

Klarinet

docent:

 Leon van Mil

Jerina Hemelrijk

Saxofoon

docent:

 Leon van Mil

Trombone

docent:

Dick Hesselink

Trompet

docent:

Dick Hesselink 

Viktoria Bori

Cello

docent:

Bas van Waard

Gitaar

docent:

Herman Venterink

Slagwerk

docent:

Rene Vreugde, Louis de Blieck 

Piano

docent:

Bob Berkemeier

Viktoria Bori

FAQ

Momenteel hebben we de klarinet, dwarsfluit, saxofoon, trombone, hobo en slagwerkers spelen in het orkest

Nee, we zijn een orkest met veel beginnende muzikanten die pas een aantal jaar bezig zijn. 

De kosten voor een lidmaatschap zijn €25 per maand. Daarvoor mag je wekelijks meespelen in het orkest.

We repeteren elke dinsdagavond van 20.00u.-22.00u. in ons muziekgebouw aan het Legmeerplein 49 in Uithoorn

U stuurt een mail naar het secretariaat

kna.secretariaat@gmail.com

Vermeld in de mail uw voor en achternaam en het instrument van uw keuze.

Aanmelden kan tot 31 januari 2023

Als u mee wilt doen met het project van de MMM dan zijn er geen  kosten voor het lidmaatschap van KnA gedurende de proefperiode.  De kosten voor de docent die gedurende het half jaar voor een gereduceerd tarief de les verzorgt bedraagt € 330,00

Inschrijven is vanaf heden niet meer mogelijk. Wellicht is er volgend jaar weer een mogelijkheid om je in te schrijven voor het project.

Nee, het is mogelijk om via KnA een instrument te huren.

Informeer naar de mogelijkheden.

De huur van een instrument, mits uw keuze aanwezig is, is voor deelnemers aan het MMM project € 25,00 voor het eerste half jaar. Ook is er de mogelijkheid een gebruikt instrument te kopen.

Dat is zeker mogelijk. Stuur een mail naar het secretariaat,

kna.secretariaat@gmail.com

met uw vraag er wordt zsm contact met u opgenomen

Ervaringen van onze leden

Via het project Middelbare Muziek Meesters ben ik begonnen met dwarsfluitlessen bij docent Judith. Het begin was lastig maar mede door het enthousiasme van Judith is het toch gelukt en was de beloning het meespelen in het orkest. Ik leer elke dag weer bij en geniet elke week van het enthousiasme van al mijn mede orkestleden en de dirigent die ons met engelen geduld de fijne kneepjes van het samenspelen bij brengt. Elke week gaat het weer iets beter en breiden we ons repertoire weer uit.
Ingrid
Toen ik op de basisschool zat heb ik leren dwarsfluit spelen, maar na 3 jaar vond ik het niet meer leuk, dus was ik ermee gestopt. Toen ik 9 jaar geleden in Uithoorn kwam wonen, zat mijn man op verschillende koren. Omdat hij thuis veel oefende, ging mijn gevoel om dwarsfluit te spelen weer kriebelen. Ik zocht toen naar een muziekschool in de buurt en vond het KnA. In het begin kreeg ik privéles. Toen ben ik ook mee gaan spelen met het orkest en het werd toen steeds leuker om muziek te maken. Conclusie: De muziek maakt je vrolijk en het orkest is ook ontzettend gezellig!
Wilma
Mijn herinneringen aan KnA zijn al van langer geleden. Mijn twee kinderen speelden al bij KnA toen zij jong waren. Verschillende optredens en uitvoeringen ben ik bij geweest. Wat was het een prachtige vereniging, met hele goede kwaliteiten . Geweldig dat in mijn latere leven de Middelbare Muzikale Meesters op mijn pad kwam, en ik de kans kreeg om via deze weg muziek te gaan leren spelen, wat ik met heel veel plezier doe.
Thea

Kom kijken en speel mee

Kom eens langs tijdens onze repetitie avonden op de dinsdag van 20.00u.-22.00 en proef de sfeer. En neem je instrument mee zodat je meteen mee kan spelen en kan beoordelen of het wat voor je is. Je kan de eerste maand vrijblijvend kijken en meespelen zodat je kan beoordelen of het is wat je zoekt.