Muzieklessen

Een instrument leren spelen?

Neem les

En word lid van KnA

Als u een instrument wilt leren spelen, zoals dwarsfluit, klarinet, trombone, hoorn, trompet, saxofoon, gitaar, piano en slagwerk kijk dan op de website van

http://www.muzieklesuithoorn.nl,

telefoonummer 0297520110,

Of stuur een mail voor meer informatie naar

info@kunstrondevenen.nl

U kunt dan zelf de afspraak maken met de desbetreffende docent over een eventuele proefles.

Onze dirigent/ docent heeft nog plaats voor mensen die graag de bastuba, baritons of trombone wil leren spelen. Interesse? Stuur dan een mail naar info@dickhesselink.nl

Wilt u lid worden van KnA waarbij u mee kunt spelen in het harmonie orkest, stuur dan een email naar het secretariaat met uw vraag en vermeld daarbij het instrument van uw keuze en deze zal zo spoedig mogelijk worden beantwoord.

kna.secretariaat@gmail.com

Bent u niet in het bezit van een instrument, KnA heeft diverse instrumenten in eigen beheer die gehuurd kunnen worden door de leden, vraag naar de mogelijkheden.

Middelbare Muziek Meesters

Muziekvereniging KnA startte in 2017 het project Middelbare Muziek Meesters.
Een project om volwassenen te inspireren om een muziekinstrument te leren bespelen of dit opnieuw op te pakken, en op deze manier laten ervaren hoe leuk het is om in een orkest te spelen.

Omdat de vorige edities zeer enthousiast ontvangen zijn hebben we dit weer opgestart. 

Inmiddels is het project weer afgerond en waren de deelnemers wederom erg enthousiast.

Inschrijven voor het project is helaas niet meer mogelijk. Als er een nieuw MMM project weer opgestart wordt dan wordt dit vermeld op de website.

Wilt u toch een instrument leren spelen kijk dan op de website van http://www.muzieklesuithoorn.nl

Wilt u meespelen in het orkest informeer dan naar de mogelijkheden. Stuur daarvoor een mail naar het secretariaat met uw vraag.

kna.secretariaat@gmail.com

Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

De docenten van stichting KnA

Dwarsfluit

docent:

Judith Glasbeek

Hoorn

docent:

Dick Hesselink

Klarinet

docent:

 Leon van Mil

Jerina Hemelrijk

Saxofoon

docent:

 Leon van Mil

Trombone

docent:

Dick Hesselink

Trompet

docent:

Dick Hesselink 

Viktoria Bori

Cello

docent:

Bas van Waard

Gitaar

docent:

Herman Venterink

Slagwerk

docent:

Rene Vreugde, Louis de Blieck 

Piano

docent:

Bob Berkemeier

Viktoria Bori

FAQ

Momenteel hebben we de klarinet, dwarsfluit, saxofoon, trombone, hobo, trompet, hoorn en slagwerkers spelen in het orkest

Nee, we zijn een orkest met veel beginnende muzikanten die pas een aantal jaar bezig zijn. 

U kunt de eerste maand kijken of het wat is en betaald u geen contributie. Daarna zijn de kosten voor een lidmaatschap €25 per maand. Daarvoor kunt u wekelijks meespelen in het orkest.

We repeteren elke dinsdagavond van 20.00u.-22.00u. in ons muziekgebouw aan het Legmeerplein 49 in Uithoorn

Momenteel is het niet meer mogelijk om je in te schrijven voor het project. Zodra het nieuwe MMM project weer opstart wordt dat vermeld op de website. Voor meer informatie en vragen kunt u een mail sturen naar het secretariaat

kna.secretariaat@gmail.com

Vermeld in de mail uw voor en achternaam en het instrument van uw keuze.

Als u mee wilt doen met het project van de MMM dan zijn er geen  kosten voor het lidmaatschap van KnA gedurende de proefperiode.  De kosten voor de docent die gedurende het half jaar voor een gereduceerd tarief de les verzorgt bedraagt € 330,00

Inschrijven is vanaf heden niet meer mogelijk. Wellicht is er volgend jaar weer een mogelijkheid om je in te schrijven voor het project.

Nee, het is mogelijk om via KnA een instrument te huren.

Informeer naar de mogelijkheden.

De huur van een instrument, mits uw keuze aanwezig is, is voor deelnemers aan het MMM project € 25,00 voor het eerste half jaar. Ook is er de mogelijkheid een gebruikt instrument te kopen.

Dat is zeker mogelijk. Stuur een mail naar het secretariaat,

kna.secretariaat@gmail.com

met uw vraag er wordt zsm contact met u opgenomen. Vermeld in de mail uw naam en naar welk intrument uw interesse uit gaat.

Ervaringen van onze leden

Ik ben Maarten van de Loo en ben 68 jaar.
Voordat ik met pensioen ging dacht ik na over een zinvolle tijdsbesteding naast de paardensport. Musiceren leek mij wel wat; in het verre verleden heb ik immers klarinet gespeeld.
Via internet kwam ik in contact met KnA en met Leon (van Mil) en is uiteindelijk de keuze op de altsaxofoon gevallen.
Het spelen in een orkest geeft mij gigantisch veel energie en ik merk nu dat ik steeds beter de andere orkestleden ga horen.. Ik vind de sfeer in het orkest geweldig leuk. Na de supergezellige paasbrunch heb ik dan ook besloten lid te worden van het bestuur van KnA en ik heb absloluut geen spijt van deze beslising. Ik speel ook mee met populaire muziek via YouTube type maar ook jazz vind ik erg inspirerend!!
Maarten
Toen ik op de basisschool zat heb ik leren dwarsfluit spelen, maar na 3 jaar vond ik het niet meer leuk, dus was ik ermee gestopt. Toen ik 9 jaar geleden in Uithoorn kwam wonen, zat mijn man op verschillende koren. Omdat hij thuis veel oefende, ging mijn gevoel om dwarsfluit te spelen weer kriebelen. Ik zocht toen naar een muziekschool in de buurt en vond het KnA. In het begin kreeg ik privéles. Toen ben ik ook mee gaan spelen met het orkest en het werd toen steeds leuker om muziek te maken. Conclusie: De muziek maakt je vrolijk en het orkest is ook ontzettend gezellig!
Wilma
Mijn herinneringen aan KnA zijn al van langer geleden. Mijn twee kinderen speelden al bij KnA toen zij jong waren. Verschillende optredens en uitvoeringen ben ik bij geweest. Wat was het een prachtige vereniging, met hele goede kwaliteiten . Geweldig dat in mijn latere leven de Middelbare Muzikale Meesters op mijn pad kwam, en ik de kans kreeg om via deze weg muziek te gaan leren spelen, wat ik met heel veel plezier doe.
Thea
Als kind wilde ik al hobo spelen en heb, toen ik minder ging werken, hobolessen genomen. Eerst even met mijn buren thuis overlegd en afspraken gemaakt. In 2018 begon ik met lessen op een gehuurde hobo, maar al gauw kocht ik mijn eigen instrument. Op dit moment heb ik om de week een uur les van Marleen Noske in Leiden. Daarnaast speel ik iedere dinsdag met veel plezier in het orkest van KnA. Het oefenen thuis zie ik als een soort meditatie; concentreren op de muziek die je speelt. Inmiddels speel ik met meerdere orkestleden in kleinere kring duetjes en trio’s. De sfeer in het orkest is goed: we zijn serieus bezig, maar er wordt ook gelachen!
Paula
Vroeger begonnen met de piano en dit instrument speel ik tot op de dag van vandaag met heel veel plezier, maar toen een aantal jaar geleden er de mogelijkheid was om via het MMM project een intrument te leren spelen ben ik de uitdaging aangegaan en ben begonnen met de dwarsfluit. Dit speel ik nu een aantal jaren met veel plezier maar ben nu weer een nieuwe uitdaging aangegaan mede door het mooie geluid en speel nu ook de hoorn, nog wel als een beginner. Wat het orkest zo leuk maakt is dat iedereen enthousiast is en het beste uit z'n instrument wil halen. En een dirigent die geduldig en inspirerend is door zijn uitleg over de verschillende muzieksoorten wat weer terug te horen is als we de stukken spelen.
Ingrid

Kom kijken en speel mee

Kom eens langs tijdens onze repetitie avonden op de dinsdag van 20.00u.-22.00 en proef de sfeer. En neem je instrument mee zodat je meteen mee kan spelen en kan beoordelen of het wat voor je is. Je kan de eerste maand vrijblijvend kijken en meespelen zodat je kan beoordelen of het is wat je zoekt.