Voice Kids AmstelProms nu al groot succes


 

Tijdens AmstelProms 2018, het grote muzikale opera en popconcert op zaterdag 14 juli, wordt ook een Voice Kids competitie georganiseerd in de middag. De winnaar van Voice Kids AmstelProms mag ’s avonds op het grote toneel het winnende lied nog eens zingen. Omdat er dan naar alle waarschijnlijkheid een paar duizend mensen staan te kijken is dat natuurlijk een spannende, maar wel erg mooie prijs.

14 inschrijvingen zijn er binnengekomen voor Voice Kids AmstelProms, terwijl er eigenlijk maar plaats voor 10-12 was, aldus Marco Lesmeister, organisator van AmstelProms. “We hebben een artikel geplaatst met een oproep voor kinderen om zich op te geven. Vanaf dat moment is het erg snel gegaan en hebben we de inschrijvingen moeten sluiten omdat we anders niet genoeg tijd hadden in de middag om iedereen een kans te geven.”

Vanaf 15:00 uur is iedereen welkom op de Wilhelminakade. De eettentjes zijn dan open en er zal muziek gedraaid worden. Voice Kids AmtelProms begint om 16:00 uur. De jury bestaat uit gerenommeerde muzikanten/zangers die echt nuttige tips voor de kinderen zullen hebben.

Uiteindelijk kan er echter maar 1 winnen, dat zal best nog een lastige beslissing worden voor de jury, aldus Lesmeister. “Er doen kinderen mee van 7 tot 14 jaar en ze zingen soms liedjes waarvan ik denk dat alleen echt heel goede zangers of zangeressen dat kunnen. Maar de kinderen gaan er vol voor en kennen vaak geen enkele angst of terughoudendheid. Dat maakt het dat hun stemmen vaak mooier klinken dan zenuwachtige volwassen zangers en zangeressen. Sommige van de deelnemers hebben al vaker meegedaan aan zangcompetities, enkele zelfs op TV of hebben in musicals gezongen.”

De tribune is gratis toegankelijk voor Voice Kids AmstelProms en er is voor alle toeschouwers heerlijk eten en drinken, dus ik zou iedereen aanraden gezellig langs te komen op de kade en ter plekke te blijven eten. Goede restaurants uit Uithoorn brengen een variëteit aan eten mee, dus er is voor ieder wat wils. Je kunt meteen een prachtig plaatsje op de kade of op de tribune bemachtigen voor het AmstelProms concert in de avond, dat om 20:30 begint. De tribuneplaatsen voor het concert ’s avonds zijn niet gratis, die kunnen voor 25 euro worden gekocht via de website www.amstelproms.nl, waarmee meteen ook financieel mogelijk wordt gemaakt om dit prachtige concert te kunnen organiseren.