PETER EN DE WOLF KNA ORKEST ZEER GESLAAGD


Afgelopen zondag was het zover; twee uitverkochte concerten van het muzikale sprookje Peter, de Wolf en vele anderen in he Muziekgebouw aan het Legmeerplein. Het originele werk van Sergej Prokofjev heet Peter en de Wolf maar voor deze gelegenheid was het sprookje aangevuld met tekst en muziek uit anderen sprookjes zoals Harry Potter, Roodkapje, Star Wars en The Pirates.

De zaal was prachtig verlicht en gedecoreerd met bomen, vlinders en een vogeltje. Het publiek bestond uit ouders, grootouders en (klein)kinderen en natuurlijk ook familie en vrienden van de orkestleden. De verteller van De Theaterrepubliek vertelde het verhaal en iedereen luisterde aandachtig.

Spannend werd het natuurlijk toen de wolf ten tonele verscheen; de muziek werd zwaar en mysterieus en de kinderen kropen wat dichter naar hun ouders. Maar, gelukkig zoals met de meeste sprookjes, liep het verhaal natuurlijk goed af. De jager schoot de wolf en uit de buik van de wolf kwamen niet alleen sprookjesfiguren uit het verhaal maar zelfs ook nog biggetjes, geitjes etc. Tot grote hilariteit van de bezoekers.

 

Al met al een zeer geslaagde middag waar het KnA Orkest maanden naartoe gewerkt heeft.

Het KnA Orkest gaat zich nu opmaken voor de volgende concerten: de voorspeelmiddag op 14 april en het AmstelProms concert op 22 juni, samen met Sursum Corda uit Aalsmeer. Wat betreft het laatste concert, dit zal in iets aangepaste vorm gebracht worden als de afgelopen 2 jaar. Maar daarover leest u binnenkort meer in deze krant.

2019-02 KNA Peter en de wolf 2000px 26