Operazang Masterclass voor AmstelProms concert


Op 14 juli wordt AmstelProms 2018 georganiseerd. Het grootse concert met 60 man sterk orkest en 100 man groot koor wat vorig jaar enkele duizenden mensen op de been bracht op de kade langs de Amstel in Uithoorn. Net als vorig jaar wordt er ook dit jaar weer gewerkt met lokale zangers en zangeressen. Het programma van dit jaar is een combinatie van klassiek, opera en popmuziek. Voor ieder wat wils dus en een zeer gevarieerde avond met prachtige en herkenbare muziek.

 

Binnenkort worden er audities georganiseerd voor zangers en zangeressen die graag zouden willen optreden als solo zanger(es) in 1 van de opera stukken die door het AmstelProms orkest gespeeld gaan worden. Om te kunnen uitvinden of je goed genoeg bent om mee te doen aan zo’n auditie, organiseert AmstelProms een Masterclass operazang onder leiding van alt-mezzosopraan Maartje de Lint. Maartje staat al meer dan 25 jaar op het opera- en concerttoneel. Zij studeerde op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, in Parijs en in de USA. Zij is veelgevraagd solist en heeft naast het klassieke een voorliefde voor het lichtere repertoire.

 

Zij zal de workshop deelnemers tegen een kleine vergoeding wegwijs maken in wat belangrijk is om met AmstelProms een opera werk mee te zingen en tevens waar bij de auditie op gelet wordt en hoe deelnemers zich daarop kunnen voorbereiden. Tijdens de workshop ontvangt iedere deelnemer 20 minuten persoonlijke coaching door Maartje en kunnen de deelnemers van elkaar leren. Na de workshop kunnen de deelnemers beslissen of ze inderdaad auditie willen doen om mee te doen aan het AmstelProms concert 2018.

 

Zingt u graag opera en wilt u eens onderzoeken of u geschikt bent om aan de AmstelProms auditie mee te doen én komt u uit de regio Uithoorn? Stuur dan een email naar info@amstelproms.nl. We nodigen u dan uit voor de workshop.

 

Zangers en zangeressen kunnen zich ook rechtstreeks opgeven voor de audities die in de maand mei zullen worden gehouden. Meer informatie over AmstelProms 2018 kunt u vinden op www.amstelproms.nl