Leerlingenorkest KnA speelt tijdens Culinair aan de Amstel


Afgelopen zaterdagmiddag was het weer erg gezellig tijdens Culinair aan de Amstel. Georganiseerd door de Lions en dit jaar was Muziekvereniging KnA het goede doel. Het geld dat ingezameld werd zal Muziekverening KnA gaan besteden aan een project om jonge kinderen in aanraking te brengen met en ze te enthousiasmeren voor het leren bespelen van een muziekinstrument.

Muziekvereniging KnA wil de drempel voor het leren bespelen van een muziekinstrument voor kinderen verlagen; een mooi project waarbij ingestapt kan worden tegen relatief lage kosten.

Muzieklessen zijn hun prijs in goud waard; In diverse landen deden vooraanstaande wetenschappers onderzoek naar het effect van musiceren op de mens. Deze onderzoeken hebben bewezen dat musiceren een zeer positieve invloed heeft op de gemoedstoestand van de mens, maar ook op de intelligentie en dat bij musicerende mensen de linker hersenhelft (spraak en intellect) en de rechter hersenhelft (gevoelstoestand) sterker met elkaar verbonden zijn dan bij niet-musicerende mensen. Bovendien kun je tot op hoge leeftijd muziek blijven maken.

Ter ere van dit mooie gebaar van de Lions, gaf het Leerlingenorkest van KnA een mini concert tijdens culinair.