KnA Orkest gaat repeteren met de directeuren!


Voor het tweede jaar op rij mag het KnA Orkest  de Maestro’s begeleiden tijdens het Maestro Concert op dinsdag 17 oktober a.s.

Aanstaande dinsdag staan tijdens de repetities in het Muziekgebouw van KnA, de eerste Maestro’s op het programma; een zestal directeuren van grote IT bedrijven zoals HPE en Microsoft. Zij zullen met elkaar strijden om de titel Maestro 2017. De opbrengst van deze avond gaat geheel naar Warchild.

De deelnemede dirigenten zijn al een aantal weken aan het oefenen met een echte dirigent; zij krijgen aanwijzingen en training hoe om te gaan met het ‘dirigentenstokje’. Een groot bedrijf leiden is één ding maar een heel orkest aansturen en begeleiden is toch iets heel anders. Vaak staan deze mannen dan ook met het zweet in hun handen wanneer ze het orkest moeten begeleiden. Dit leidt vaak tot bijzonder hilarische situaties zoals een dirigent die het tempo bijvoorbeeld niet zo strak houdt. Het orkest gaat gewoon met deze dirigent mee, het resultaat is dan een wel zeer creatieve variant van het originele stuk. De komende weken zullen alle dirigenten repeteren met het KnA Orkest zodat zij, tot op zekere hoogte, klaar zijn voor het concert op 17 oktober.

Wilt u deze avond bijwonen? Dan kan dat, gratis! Bestel uw kaarten via www.amusicnightout.nl. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is gaat open om 19.30 uur. Alle extra informatie vindt u op eerder genoemde site. Als u tijd heeft zeker doen! Het wordt een fantastische avond!