EERSTE AMSTELPROMS ONGEKEND SPEKTAKEL!


Zaterdag 17 juni was het dan zover; na maanden voorbereiding door een klein maar hecht en effectief team, kon het feest beginnen: de eerste editie van AmstelProms.

Marco Lesmeister en Ferdinand Beuse, de aanjagers van dit mooie project, liepen beiden al een tijdje met een plan. Sylvia Zethoven had ook zo’n plan. Een fantastisch muziekspektakel aan de Amstel. Sylvia, Marco, voorzitter van Muziekvereniging KnA en Ferdinand, eigenaar van de Vocal Company hebben samen met de mede organisatoren het plan ontwikkeld en uitgevoerd. Er was geld nodig, veel geld want de plannen waren groots. Het was een uitdaging maar het kwam rond! Dankzij de vele sponsoren en de verkoop van de VIP tafels en de tribune konden de plannen grotendeels uitgevoerd worden.

Met het mooiste weer liep de kade in de loop van de middag al vol. Op het podium live muziek door het saxofoonkwartet Take 4, Jazz zangeres Juuzz, DJ Casey-D en soulband Fort55. Een gemoedelijke sfeer met heerlijke hapjes en drankjes uit de diverse kraampjes. Tegen 6 uur liepen de VIP tafels vol; zij konden genieten van een uitgeserveerd 4 gangen vorkjesdiner. Om 20.30 begon het concert; 50 orkestleden, 100 koorleden en 40 kinderen én de Soulband stonden op het podium. Wat een machtig gezicht. De kade stond zwart van de mensen, de tribune was vol en allemaal in afwachting wat komen ging. Er werd geopend met ‘Smoke on the Water’ een heerlijk nummer wat gelijk de toon gezet heeft. Daarna optredens van diverse regionale zangers en zangeressen, wat een talent loopt er in Uithoorn en omstreken rond! Vertederend waren de twee Ciskes, zij kregen een ovationeel applaus en dat was pas het begin. Feeling Good, Think, Paradise by the Dashboardlight, Skyfall, het is slechts een greep uit het repertoire en alles ondersteund door het KnA Orkest al dan niet in samenwerking met Soulband Fort55 en het AmstelProms Chorus. Bij een ondergaande zon, met de prachtige Amstel op de achtergrond, in een schitterend theater kon het niet fout gaan: het eerste AmstelProms concert was een daverend succes! Nadat de gasten vertrokken waren restte de organisatie nog een flinke klus; het schoon en netjes achterlaten van de kade. Op zondagmiddag toen alles aan kant was werden tijdens een wijntje op het terras al weer nieuwe plannen gesmeed. Want één ding is zeker, volgend jaar komt er weer een AmstelProms concert. En het organisatie team bestaande uit: Marco Lesmeister, Ferdinand en Judith Beuse, Sylvia Zethoven, Anouk Hoogstraten, Wendy ten Brink en Heleen Colijn, weet zeker dat het dan nog spektaculairder zal worden! Langs deze weg willen zij de sponsoren, de vrijwilligers en vooral ook de bezoekers van AmstelProms heel hartelijk bedanken.