AmstelProms tribune breidt uit


 

De kaartverkoop via de website www.amstelproms.nl voor de tribune is enkele weken geleden begonnen en door de snelle verkoop heeft de organisatie van AmstelProms besloten een bredere tribune te laten bouwen. “We zien dat de kaartverkoop veel sneller op gang komt dan vorig jaar en toen waren we uitverkocht. Op deze manier kunnen we niet iedereen een zitplaats geven, terwijl we merken dat er veel vraag naar is. De kaarten kosten 25 euro per stuk, en dat is natuurlijk niet heel goedkoop, maar met dat geld maken de mensen die de kaarten kopen het wel het concert mede mogelijk. Dit concert kan gratis bezocht worden door iedereen die op de kade staat, maar het beste zicht heb je toch echt vanaf de tribune.

Dit jaar is de tribune voorzien van comfortabele kuipstoeltjes in plaats van houten bankjes. Daar kan je echt veel prettiger op zitten, je hebt wat meer ruimte en het is minder koud later op de avond omdat je rug ook beschermd wordt. Bovendien word je op de tribune voorzien van drankjes en hapjes, iets wat we vorig jaar ook niet hebben gedaan.”

Nieuwe zangers bekend

Vorige week konden we al enkele namen bekend maken van de zangers en zangeressen die meedoen met AmstelProms. Deze week maken we er weer een aantal bekend. Het prachtige duet “Zonder Jou” gaat gezongen worden door Marieke Somsen en Nick van der Jagt. Marieke en Nick hebben twee stemmen die prachtig bij elkaar komen in dit oorspronkelijk Italiaanse nummer.

Dit jaar speelt het AmstelProms orkest ook een medley van de bekendste Joe Cocker nummers. Dit belooft een prachtige vertolking van deze nummers te worden door Kamiel Kluft, die tijdens het mooie “Love lift us up” wordt bijgestaan door Benthe Jansen.

Volgende week maken we de laatste namen van de optredende zangers en zangeressen bekend.

Meerdere (gast)dirigenten

Deze week is ook de eerste week dat de beiden orkesten van Sursum Corda (Aalsmeer) en KnA (Uithoorn) gezamenlijk gaan repeteren. Best een spannende gebeurtenis, want beide orkesten hebben onder leiding van de respectievelijke dirigenten Elivera van Sloten (Sursum Corda) en Gerhart Drijvers (KnA) alle werken ingestudeerd, maar iedere dirigent heeft toch een eigen beleving en interpretatie van de stukken. De muzikanten uit beide orkesten zullen dus even moeten wennen aan de dirigenten en vice versa. Tijdens het concert op 14 juli op het marktplein in Uithoorn zullen niet alleen Elivera en Gerhart dirigeren, maar ook de dirigent van het koor en mede initiatiefnemer, Ferdinand Beuse. Alle drie de dirigenten zullen een deel van de avond verzorgen en er wordt zelfs gefluisterd dat er een gastdirigent langskomt, maar hoe dat eruit gaat zien wordt pas duidelijk op de avond zelf.