Amstelproms audities gaan van start


AmstelProms 2018 is de uitgelezen kans voor lokaal zangtalent om te laten zien en horen wat ze in huis hebben. Deze week zijn de audities gestart voor de solo zangnummers tijdens AmstelProms op zaterdag 14 juli aanstaande. Zowel popzangers en zangeressen als opera zangers en zangeressen komen laten horen wat ze vocaal presteren.

De jury let op klank, zuiverheid, timing en presentatie en uiteraard welk nummer uit het AmstelProms repertoire goed bij de stem past.

Volgende week worden de eerste namen bekend gemaakt welke mogen optreden tijdens dit schitterende muzikale spektakel. Auditanten die niet worden geslecteerd kunnen altijd nog meezingen met het AmstelProms koor dat uit meer dan 80 zangers en zangeressen gaat bestaan.

Ook de jeugd kan zich laten horen, want 14 juli ‘s middags om 16:00 uur wordt Voice Kids AmstelProms georganiseerd. In deze wedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar kunnen de jongste zangtalenten hun favoriete nummers laten horen. De winnaar of winnares van deze talentenshow mag ‘s avonds tijdens het grote AmstelProms concert het winnende nummer nog eens voor groot publiek laten horen.

De Voice Kids AmstelProms competitie begint om 16:00 uur op de evenementensteiger op de wilhelminakade en is voor iedereen gratis te bezoeken.

Vanaf 15:30 is er al muziek op de kade en diverse eettentjes van lokale horeca gelegenheden voorzien het publiek van heerlijke hapjes. Drankjes worden verzorgd door het vriendelijke en professionele personeel van café De Gevel, die een grote buitenbar op de kade hebben staan. Weet je iemand die maximaal 15 jaar oud is die goed kan zingen? Zorg dan dat hij of zij zich opgeeft door een email te sturen naar voicekids@amstelproms.nl. Vind je het en beetje te spannend om alleen op te treden, maar je vindt zingen wel leuk, geef je dan op voor AmstelProms xing&dance via xingendance@amstelproms.nl en je kunt meedoen in het kinderkoor tijdens het concert.

Meer info is te vinden op www.amstelproms.nl