AmstelProms audities beloven veel voor concert op 14 juli


Het AmstelProms orkest en het AmstelProms koor zijn volop bezig met de repetities voor het concert op zaterdag 14 juli op de kade in Uithoorn. Zowel het orkest van Sursum Corda uit Aalsmeer als het orkest van KnA Uithoorn, aangevuld met diverse muzikanten vormen het AmstelProms orkest wat met meer dan 60 mensen de muzikale omlijsting gaan verzorgen.

Het AmstelProms koor, verzorgd door de Vocal Company bestaat uit bijna 100 zangers en zangeressen en is ook enthousiast begonnen met de repetities voor dit muzikale spektakel. Maar het concert is pas compleet als de solisten die op de avond gaan optreden ook bekend zijn. AmstelProms gebruikt alleen regionale muzikanten en zangers en zangeressen die binding met Uithoorn en de regio hebben en graag komen zingen op dit prachtige evenement.

Omdat de lat hoog ligt en de organisatie een muzikaal hoogstaand evenement willen verzorgen, werden er audities gehouden voor de diverse stukken die samen met orkest en koor te gehore gebracht gaan worden. Dit jaar werden zowel Opera zangers en zangeressen gezocht als ook pop zangers en zangeressen. Gelukkig melden zich veel enthousiaste zangers en zangeressen aan en de afgelopen weken zijn de audities gehouden om de uiteindelijke keuze te bepalen.

Auditie doen is erg kwetsbaar

Het doen van een auditie klinkt eenvoudig, maar is het zeker niet. De auditanten verschenen voor een jury die kritisch luisterde en keek en vergeleek met andere auditanten en als zanger of zangeres sta je daar dan helemaal alleen om in slechts een paar minuten te laten zien dat de keuze op jou zou moeten vallen.

Ferdinand Beuse van de Vocal Company legt uit: “Auditie doen is erg kwetsbaar. Je voert een gezellig gesprekje over het weer en dan ineens moet je vol opgaan in een lied dat je laat horen en de jury overtuigen dat jij degene bent die het best een bepaald liedje ten gehore kan brengen. Het is heel iets anders dan straks tijdens het concert een optreden verzorgen, omdat dan de adrenaline van het massale publiek, de ondersteuning van een groot orkest en koor en de hele sfeer van AmstelProms je helemaal in de juiste stemming brengen. We proberen als jury toch altijd de auditanten een goede kans te geven en ze mochten dan ook allemaal 2 nummers ten gehore brengen. Een nummer dat ze zelf mochten kiezen, waar ze vinden dat hun stem het best in uit komt, en een nummer uit het repertoire dat tijdens AmstelProms 208 ten gehore gebracht gaat worden.”

Uiteindelijk zijn een groot aantal prachtige zangers en zangeressen geselecteerd voor AmstelProms. In de komende weken zal steeds meer bekend worden over de invulling en deze week een eerste greep uit de geselecteerden. Het thema van AmstelProms 2018 is Opera en pop en dus moesten er ook goede opera zangers en zangeressen worden geselecteerd. De organisatie heeft een aantal prachtige stemmen weten te strikken. Voor het prachtige La Traviata is Ireen van Bijnen de zangeres. Zij heeft een prachtige stem die zeer goed tot zijn recht komt in dit mooie lied. In het bekende Funiculi Funicula werd gezocht naar een mooie herenstem en die is gevonden. Arnold Auée gaat dit zeer bekende lied ten gehore brengen. Hij heeft met Opera en met popmuziek ervaring en zal het publiek in de juiste stemming brengen met zijn optreden.

De organisatie van AmstelProms is ook zeer verheugd om te vertellen dat Lida Straathof het prachtige en emotionele O Mio Babino Caro ten gehore gaat brengen. Tijdens de audities werd wel duidelijk dat Lida zeer ervaren is in het overbrengen van de juiste emotie met haar prachtige stem en met haar performance. Het publiek zal ademloos luisteren.

AmstelProms 2018 is gratis voor iedereen te beluisteren en bekijken, maar als u dit prachtige evenement wilt ondersteunen als sponsor en tevens een VIP behandeling wil krijgen en plaatsen op de tribune wilt bemachtigen, koop dan een VIP tribune kaart via www.amstelproms.nl en u bent verzekerd van een comfortabele zitplaats met goed zicht op het podium en wordt u voorzien van een hapje en een drankje door de lokale horeca.