KnA Orkest


Het harmonieorkest bestaat uit houtblazers, koperblazers en slagwerkers. Wanneer het repertoire hier om vraagt, worden daar extra instrumenten aan toegevoegd zoals piano en gitaren. De orkestleden zijn in het orkest gekomen via het opleidingsorkest van Kna of van buitenaf.
Voorwaarde voor instromen op het orkest is dat het vereiste niveau aanwezig is. Dit wordt beoordeeld door de dirigent. In hoofdzaak worden concertstukken ingestudeerd maar steeds vaker worden ook moderne werken ingestudeerd zoals pop- en rocknummers.

 

Repetities

De repetities zijn een ontspannende inspanning en vinden plaats op dinsdagavond van 19.45 – 22.15 uur. Er wordt gerepeteerd voor het geven van concerten zoals: het najaarsconcert, het midwinterconcert, zomeravondconcerten en uitwisselingsconcerten met andere harmonie orkesten.

 

Dirigent

Het orkest staat onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers. Gerhart Drijvers ontdekte naast zijn werkzaamheden als hoornist een nieuwe liefde: orkestdirectie. Hij behaalde de diploma´s HaFa-directie (1999) en Orkestdirectie met het VU-Symfonieorkest (2004) cum laude en behaalde in september 2009 met Das Philharmonisches Orchester (Hagen, Duitsland) zijn Master Orkestdirectie met vertolkingen van ´Romance, voor viool en orkest´ (Beethoven) en de Vierde Symphonie van Brahms.
Bespeelt u een instrument en heeft u belangstelling om deel te gaan nemen aan dit orkest? Kom dan gerust eens een kijkje nemen tijdens een repetitie. U bent van harte welkom!