Kerstborrel voor muzikanten


Op dinsdag 20 december organiseert het KnA orkest een kerstborrel voor muzikanten. De muziekvereniging bestaat dit jaar 100 jaar en wil dit graag vieren met alle muzikanten in Uithoorn. Dit jaar heeft KnA al concerten gegeven met vele muzikanten, zoals muziekvereniging Tavenu en enkele solisten. Daarnaast zijn 16 nieuwe Middelbare Muzikale Meesters begonnen aan een nieuwe uitdaging het leren bespelen van onder andere trompet, dwarsfluit, klarinet en saxofoon op 40+, 50+ en zelfs 60+ leeftijd. Deze nieuwe muzikanten zijn uiteraard van harte uitgenodigd op de kerstborrel op dinsdag 20 december vanaf 21:00 uur in het KnA gebouw aan het Legmeerplein in Uithoorn.

De kerstborrel wordt voorafgegaan door een openbare repetitie welke kan worden bijgewoond door alle geïnteresseerde muzikanten of mensen die wellicht een instrument zouden willen leren bespelen in de toekomst. Het muziekgebouw aan het Legmeerplein wordt opengesteld voor alle soorten muzikanten, van jong tot oud en van blaasinstrument, tot zang en strijkinstrumenten. Volgens Marco Lesmeister, voorzitter van KnA is het Muziekgebouw steeds meer een trefpunt voor allerlei muzikanten. “We hebben onlangs 75 kinderen van basisschool de Kwikstaart in het gebouw gehad om te oefenen voor een gezamenlijk concert voor de ouders van de kinderen. De kinderen laten horen wat ze na slechts 10 weken les al kunnen en worden daarna de mogelijkheid geboden om in het leerlingenorkest van KnA te gaan spelen.”.

Op dit moment is KnA druk doende contact te leggen met violisten en cellisten voor het midwinterconcert van zaterdagavond 11 februari in de Schutse. “Het KnA orkest bestaat uit alleen blaasinstrumenten, maar de toevoeging van strijkinstrumenten geeft een geheel nieuwe dimensie en kleurklank en bovendien andere mogelijkheden voor de muziekwerken die gespeeld kunnen worden.”, aldus Lesmeister. “Muzikanten die geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen over de mogelijkheden om mee te spelen met het KnA Orkest of het leerlingenorkest, kunnen zich aanmelden via kna.secretariaat@gmail.com. Dit geldt ook voor mensen die nu toch eindelijk eens de lang gekoesterde wens om zelf een instrument te kunnen spelen willen waarmaken, of wiens kind een instrument wil leren bespelen.”.