Groep 6 leert een muziekinstrument spelen op de Kwikstaart


Ook dit schooljaar is er weer een muziekproject met de groepen 6 starten samenwerking met Muziekvereniging KnA Uithoorn. De leerlingen krijgen gedurende de eerste maanden van het schooljaar onder begeleiding van conservatorium geschoolde muziekdocenten de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal verschillende muziekinstrumenten. Iedere leerling kan met minimaal 4 instrumenten kennis maken.

De meest populaire instrumenten onder kinderen worden meegenomen door de docenten van KnA. Dit zijn zogenaamde koperinstrumenten zoals trompet en hoorn maar ook de klarinet en saxofoon, dwarsfluit en slagwerk kunnen worden uitgeprobeerd.

Nadat de kinderen hebben kennis gemaakt met de verschillende instrumenten wordt er door iedere leerling een keuze gemaakt voor het favoriete instrument. Nadat deze keuze gemaakt is, wordt nog enkele weken, tot december, lesgegeven op dit instrument.

Gedurende de lessen wordt muziek ingestudeerd die na de lesperiode in een concert ten gehore wordt gebracht aan de ouders en andere leerlingen. Het concert wordt samen met het KnA orkest uitgevoerd en in de laatste weken wordt ook samen met het KnA orkest gerepeteerd.

Nadat het afsluitende concert is gegeven is de lesperiode afgerond. De enthousiaste leerlingen kunnen zich dan eventueel opgeven voor verdere lessen bij KnA Muziekvereniging en lid worden van het KnA leerlingenorkest. Indien voldoende slagwerkers aangemeld worden, wordt ook een jeugd slagwerkgroep gestart.