LEERLINGENORKEST KNA TREEDT OP BIJ KICK OFF JEUGDCULTUURFONDS UITHOORN


 

Aanstaande donderdag vindt in Dans en Partycentrum Colijn de kick off bijeenkomst plaats van de samenwerking van Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. De gemeente Uithoorn gaat voor de aanpak van kinderarmoede de samenwerking aan met het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds.

Kinderen in gezinnen waarvan ouders leven op een sociaal minimum leven kunnen vaak niet meedoen. Er is bijvoorbeeld geen geld is voor kinderen om te sporten of aan culturele activiteiten te kunnen meedoen.

De gemeente Uithoorn wil dat deze kinderen kunnen meedoen en daarom gaat zij samenwerken met het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds. Kinderen van ouders met (te) weinig financiële middelen kunnen een beroep doen op de fondsen voor een bijdrage. Op 23 maart 2017 start de samenwerking met beide fondsen officieel en volgens vast gebruik wordt dit met een kick off bijeenkomst gevierd. Een vertegenwoordiger van de fondsen, maar ook een van de sponsoren de Rabobank  zijn bij deze gelegenheid aanwezig. Namens de gemeente Uithoorn zijn de wethouders Polak en Zijlstra aanwezig. Voor de bijeenkomst worden scholen, sportverenigingen, culturele instellingen, ondernemers e.d. uitgenodigd.

De middag zal wordt opgeluisterd door een optreden van het leerlingenorkest van KnA en een dansoptreden van Danscentrum Colijn. KnA timmert met het leerlingenorkest hard aan de weg; het is enorm gegroeid in het afgelopen jaar en dat komt niet in de laatste plaats door de vele inspanningen van de vereniging om jonge kinderen te enthousiasmeren een muziekinstrument te leren bespelen. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen zich aanmelden om les te krijgen op verschillende instrumenten zoals sax, klarinet, trompet, hoorn, etc. De instrumenten kunnen desgewenst worden verstrekt door KnA. Samen met andere kinderen in een orkest spelen is zo leuk! Natuurlijk mag er eerst een proefles gedaan worden. Heeft u belangstelling voor muzieklessen voor uw kind? Stuur een mailtje naar kna.secretariaat@gmail.com.